Schilderen

Zon, regen, vorst. Uw kozijnen, deuren en tuinhuis staan voortdurend bloot aan de grillen van de natuur.

> Lees verder
Spuiten

Strakke wanden, plafonds en deuren? Ervaar het verbluffende resultaat van Airless spuiten.

> Lees verder
Kleuradvies

Vermiljoen rood, Pruissisch blauw, ral 9010. Ooit gehoord van Luyckse oker of Bentheimer creme?

> Lees verder
Kalkverf

De trend van de laatste jaren is het toepassen van kalkverf als sfeermaker in huis.

> Lees verder

Beleef het ook!

De vakschilder

Hoornsche Schilderwerken is in 2012 opgericht door een vakschilder met jarenlange ervaring. Laurens Wessels was ruim 17 jaar het bekende gezicht bij een Koninklijk schildersbedrijf uit Grootebroek. Samen met zijn vaste collega Cees Kok schilderde Laurens monumentale panden, pastorieën, vrijstaande huizen, rijtjeswoningen en appartementen. Zowel voor particulieren als bedrijven. In 2019 zijn wij genomineerd voor de Nationale SchildersVakprijs 2019!


Opleiding en certificaten

Laurens Wessels is in 1996 gediplomeerd als Gezel schilder. Dit is een 4-jarige opleiding op MBO-niveau. Tijdens zijn loopbaan heeft Laurens meerdere certificaten behaald, zoals decoratieve technieken en behangen.


Visie

Passie voor het vak is Laurens’ belangrijkste drijfveer. Hij vindt het fijn om met mensen om te gaan; smaak te achterhalen en goed werk af te leveren.

Dat houdt in het deur- of raambeslag tijdelijk verwijderen om écht alles te schilderen, ook de omgeving goed te beschermen tegen stof en verfspatten, kitwerk controleren en zo nodig vervangen. Als iemand een moeilijk te bereiken raam heeft, vind ik het logisch om dit raam even te lappen. Een voordeur in de ochtend schilderen, zodat hij ’s avonds weer dicht kan. Juist in deze - voor sommigen - kleine dingen onderscheid ik mij van anderen. Het gaat om de finesses en het goede gevoel. Van het eerste contact tot aan het einde van de garantieperiode”, aldus Laurens.

Op 13 november 2019 stond Laurens met een paginavullend artikel in het Noordhollands Dagblad. Op zijn Linkedin-profiel treft u het artikel.


Missie

Door vakmanschap, gebruik van kwaliteitsproducten en perfecte nazorg, mensen jarenlang plezier laten beleven van professioneel binnen- en buitenschilderwerk.

Kies voor Hoornsche Schilderwerken: de 7 redenen

1.     Vakwerk
Een theoretische achtergrond gecombineerd met praktijk ervaring, passie voor het vak en een verfrissende offerte, zorgen voor een kwalitatief hoogwaardig advies én resultaat. Vakwerk houdt ook in dat wij voor iedere woning beoordelen welk type grondverf geschikt is voor duurzaam onderhoud. Belangrijk, want het juiste materiaal is essentieel voor een optimaal resultaat.

2.     Logische planning
Een voordeur wordt in de ochtend geschilderd, zodat u de deur ’s avonds weer kunt sluiten.

3.     Nette uitvoering
Om écht alles te schilderen wordt tijdelijk het deur- en raambeslag verwijderd. Ook wordt  bijvoorbeeld uw sierstraatwerk tegen stof en verfspatten beschermd.

4.     Kitwerk controleren
Slecht kitwerk veroorzaakt 90% van het houtrot. Wij controleren de staat van het kitwerk en vervangen dit, vóór dat wij afschilderen.

5.     Strakke afwerking
Wij besteden speciale aandacht aan het egaliseren van de ondergrond; het dichtmaken van naden, scheuren en beschadigingen.

6.     Uitgebreid netwerk
Wij zijn onderdeel van een groot netwerk en hebben enthousiaste vaklieden om ons heen verzameld. Blijkt tijdens de uitvoering van de werkzaamheden dat bijvoorbeeld een kozijn of het zinkwerk vervangen moet worden, dan kunnen wij snel deskundigen inschakelen om de problemen te verhelpen.

7.     Milieubewust
Sinds 2010 bevat verf minder vluchtige stoffen. Daarnaast gebruiken wij voor het schoonmaken van uw houtwerk Universol. Dit middel is biologisch afbreekbaar. Ondanks dat is schilderen niet milieuvriendelijk, maar wij proberen zo milieubewust mogelijk ons vak uit te oefenen.

 

Aanbevelingen
Familie Gebremichael uit Hoorn: "Laurens Wessels is 'in' voor zowel grote als kleine klussen en hij denkt goed mee. Daarnaast is hij vriendelijk, werkt netjes en is secuur. Wij geven hem een 9 voor het eindresultaat."

Familie Bankersen uit Hoorn: "De doorslag dat wij kozen voor Hoornsche Schilderwerken is de gedrevenheid van Laurens in zijn schilderwerk. Tijdens de werkzaamheden zag je het huis helemaal opknappen. Hij maakte zelfs de kunststof-delen helemaal schoon! Wij geven Hoornsche Schilderwerken een 10!" 

Familie Van Diepen uit Hoorn: "Wij bevelen je aan om je vakwerk, afspraken nakomen, wij vertrouwen je voor 100% en daarnaast heb je ook nog een lekkere vlotte babbel en weet je precies tot hoever je kunt gaan. Rapportcijfer? Ik hoop dat het je niet tegenvalt als we dit waarderen met een dikke 9!" 

 

Nationale SchildersVakprijs 2019
Met het project: 'De kleurige woonboerderij in de Westbeemster' dong Hoornsche Schilderwerken - als één van de drie bedrijven in de categorie Onderhoudsschilderwerk - mee naar de Nationale SchildersVakprijs 2019, nadat eerder het Hoornse bedrijf uit 62 inzendingen was voorgeselecteerd. De Nationale SchildersVakprijs is een initiatief van Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant en SchildersVak.nl